TO SU SVE PRAVE KRŠĆANSKE VRIJEDNOSTI I TRADICIJA

tomasevic_04

Podignuta je kaznena prijava protiv Alojza Tomaševića, nasilnog HDZ-ovog župana o kojemu posljednjih nekoliko dana bruje svi mediji i društvene mreže. Njegova ga supruga tereti za fizički napad, a prema u ovom trenutku dostupnim informacijama, ljubavnica ga za sada ne tereti ni za što. I što tu sad reći, baš je pravi katolik taj Alojz, žena, ljubavnica, nasilje, a sigurno bi se tu našlo još ponešto, jednostavno baš pravi katolik koji poštuje i slijedi sve kršćanske vrijednosti s tim da mu mi u "BloguOdPitona" ipak zamjeramo jedno, što kroz svoje šake nije malo propustio i ljubavnicu jer, ma sigurno je i ona barem za nešto kriva, ako za ništa drugo, a ono zato što je ženi prebrojio rebra najvjerojatnije upravo zbog nje.?
Šalu na stranu, jedna stvar svima nam treba biti jasna i ona u ovoj zemlji treba i mora postati svetinja;
Nasilje je nasilje bez obzira na to kojega je intenziteta i tko ga prema kome počinio. Kada je nasilje u pitanju tu svi moramo biti jednaki neovisno o kojemu se spolu, naciji ili rasi radilo i neovisno o tome kojem društvenom krugu tko pripadao ili koji mu je u istom tom društvu status. Nasilje treba kažnjavati jer to je jedini put kojim mu se može stati na kraj s tim da jednako tako trebamo shvatiti i to da je verbalno nasilje jednako tako nasilje kao i ono fizičko, često puta čak i puno gore, te ga se tako ubuduće treba i tretirati.
Naravno, budući da je Hrvatska ipak u velikoj većini nastanjena katolicima ne isključujemo niti mogućnost da se nastavimo ponašati u skladu s već oprobanim metodama kršćanske tradicije i vrijednosti, nikad se ne zna.

Ocijeni ovaj blog zapis:
JOŠ MALO O KRŠĆANSKIM VRIJEDNOSTIMA
I DALJE MORAMO IMATI MORE STRPLJENJA