MED, MLIJEKO I OPIJATI

H20171007005680

Vratio nam se "cakani" nam naš anemično-plemeniti premijer Andrej Plenković iz Vatikana gdje se susreo sa Svetim ocem Papom Francekom i donio "darove". Čim je nogom stupio na voljeno hrvatsko tlo osjetio se udar blagostanja, a zemljom su počeli teći med i mlijeko te pregršt vrsta raznih opijata kako bismo pod njihovim djelovanjem povjerovali da je to uistinu tako.
A nije, naprotiv, ruska Sberbanka traži da država podmiri "AGROKOROV" dug od preko jedne milijarde eura i vrlo je izgledno da će taj dug doista i pasti na leđa građana na što je oporba ukazivala još proljetos kod donošenja "LEX AGROKORA", naravno Plenki i vladajući tvrde da se to neće dogoditi, no, tvrdili su oni i puno drugih stvari, pa se pokazalo da su lagali.
Nakon što smo prije nekoliko dana čuli prvi dio revizorskog izvješća o poslovanju "AGROKORA" danas bi trebao uslijediti i onaj drugi, no, već nakon onog prvog posve je jasno da su izvješća lažirana i da su svi lagali, pa tako i ministar financija Zdravko Marić koji sada šuti i nema ga nigdje.
Na drugoj strani mir u redovima najveće i najjače oporbene stranke, SDP-u, nije dugo trajao i raste broj nezadovoljnika jer, predsjednik stranke Davor Bernardić povlači poteze koje bismo ipak mogli okarakterizirati osvetničkim budući da je očevidno kako im je glavni cilj onemogućiti kandidaturu pojedinih oponenata na unutarstranačkim izborima. Dakle, samo je pitanje vremena kada će nezadovoljnici ponovno krenuti u medije i preko njih krenuti u novu borbu.
Situacija oko osnivanja i izglasavanja Istražnog povjerenstva za "AGROKOR" također se zaoštrava. Nakon što se HDZ i SDP prošloga tjedna nisu usaglasili oko redosljeda glasovanja iz HDZ-a najavljuju i mogućnost da bez pomoći SDP-a osnuju to Povjerenstvo što ni u kojem slučaju nije dobro i tek ćemo vidjeti što će od svega na kraju biti. Sve u svemu pred svima nama je još jedan vrlo zanimljiv tjedan na političkoj sceni, a vjerojatno i oko nje, pa i u cijeloj zemlji jer, ne, u ovoj zemlji ne teku med i mlijeko i neće još jako dugo, no, opijata ima i mnogi su na njima.

Ocijeni ovaj blog zapis:
ŠTO SE JOŠ ČEKA S UHIĆENJIMA?
GUŠE I GUTAJU KAO I MI