OČISTITE DRŽAVNE INSTITUCIJE OD NERADNIKA I UHLJEBA!

ciscenje_prostorov

Nakon što je jučer vladin povjerenik za "AGROKOR", Ante Ramljak, podnio i drugi dio revizorskog izvješća o financijskom poslovanju te tvrtke pljušte kaznene prijave na sve strane. Tko sve i koga, pa i za što prijavljuje tek će se vidjeti, no, posve je jasno da Ivica Todorić neće biti žrtveni jarac i da neće samo on biti odgovoran za sve ono što se u tom koncernu događalo godinama.
Naravno, mnogi će sasvim sigurno pokušati izbjeći odgovornost i na sve načine pokušati dokazati da s tim nemaju ama baš ništa, no, samo budale još vjeruju kako je Ivica Todorić sve ovo mogao napraviti bez pomoći i pogodovanja pojedinaca iz redova političke elite, bankara te uposlenika porezne uprave i drugih državnih institucija.
Mi se ovom prigodom nećemo upuštati u analize i opširna pojašnjavanja cijelog ovog slučaja ali ćemo vas podsjetiti na jedan naš tekst od prije 4-5 godina u kojemu smo na sve ovo upozorili već tada iako je to bilo posve jasno i puno ranije.
Naime, u vrijeme Vlade Kukuriku koalicije kada je ministar financija bio Slavko Linić, a premijer Zoran Milanović, bio je javno objavljen porezni dug, tkz., Lista srama. Taj dug je tada iznosio oko 53 milijarda kuna i bilo bi jako dobro kada bismo danas mogli vidjeti jeli taj iznos smanjen ili se možda dodatno povećao.?
Često na stranicama "BlogaOdPitona" kritiziramo državne institucije i vjerojatno nam mnogi na tome zamjeraju ali Lista srama i slučaj "AGROKOR" potvrđuju sve ono na što mi već godinama upozoravamo i na što ukazujemo, državne institucije su raj za uhljebe, od kumova, djece, nećaka, raznih drugih članova rodbine, stranačkih kolega, pa do pun kurac hercegovaca uposleno je u tim institucijama i jedino što se u tim institucijama doista radi jest kafenisanje i ljubakanje po hodnicima, uredima i toaletu tih ustanova.
Porezna uprava, pa što su oni uopće radili 27 godina ako im se porezni dug popeo na te nevjerojatne iznose?, NIŠTA. I da, upravo zbog tog nevjerojatnog nerada još u vrijeme dok je premijer bio Zoran Milanović ustvrdili smo da je trebalo napraviti čistku u državnim institucijama i svim tim kadrovima dati trenutne otkaze, poglavito u Poreznoj upravi, jer, pa već tada je bilo jasno da čelništva tih institucija ne samo da ne rade svoj posao nego i djeluju po nečijem nalogu te dugovanja pojedinih gospodarstvenika guraju pod tepih i godinama skrivaju po raznim ladicama. Isto to predlažemo i danas, čišćenje državnih institucija od podobnih uhljeba koji ne rade NIŠTA i svojim neradom nanose nemjerljivu štetu cijeloj zemlji, a samim tim i narodu.

Ocijeni ovaj blog zapis:
SAMICA ŽIVOTA
ŠTO SE JOŠ ČEKA S UHIĆENJIMA?