ŠTO GOD BILO HRVATSKOJ SE CRNO PIŠE

107815_17ed7f02de5555036f6b

Neovisno o svemu onom na što upozoravaju zastupnici HSS-a, MOST-a, Živog zida i svih ostalih oporbenih stranaka te o tome što su svi oni u pravu Hrvatski sabor danas će najvjerojatnije osnovati Istražno povjerenstvo za "AGROKOR", a kakav rezultat rada tog povjerenstva možemo očekivati zapravo je već sada svima jasno. Dakle HDZ i SDP su se sve lijepo dogovorili i u povjerenstvu će sjediti ljudi koji bi zapravo pred istim tim povjerenstvom trebali i svjedočiti što znači da će oni iskaze davati uglavnom sami sebi, no, možda to sada i nije toliko važno, puno je važnije što će napraviti DORH.
Slučajem "AGROKOR" hrvatska se javnost bavi već mjesecima i to je svakako top tema svih medija ali iako se mnogima možda čini kako se cijela ova priča nakon revizorskog izvješća počinje raspetljavati tu vas moramo razočarati, kraj priče je još jako daleko.
Naime, ako uzmemo u obzir da je podneseno bezbroj razno – raznih kaznenih prijava te da nitko živ više niti ne zna tko je koga i za što sve prijavio posve je jasno da će svi ti sudski procesi trajati barem 100 godina, ako ne i više, a ukoliko u obzir uzmemo i učinkovitost te objektivnost hrvatskog pravosuđa e tada postoji i velika opasnost od toga da državu i porezne obveznike svi ti procesi na kraju toliko koštaju da bismo praktično već sada mogli proglasiti potpuni bankrot i slom financijskog sustava. Slučaj "AGROKOR" tako prijeti i time da ne dovede Hrvatsku samo do gospodarskog sloma nego do potpunog sloma cijele države jer kao što svi jako dobro znamo, Hrvatska je već i sada na koljenima.
U prijevodu, što god da se dogodilo i tko god i za što god na kraju bude osumnjičen, procesuiran i eventualno osuđen svima nama to najvjerojatnije neće donijeti ništa dobroga, naprotiv, moglo bi se dogoditi još veće zlo, a budući da je ovo Hrvatska onda smo skloni tome da već sada tvrdimo kako će se upravo to zlo i dogoditi.

Ocijeni ovaj blog zapis:
GOSPODO, REFORME, REFORME I SAMO REFORME
SAMICA ŽIVOTA