UVEDIMO EURO I IZVRŠIMO KOLEKTIVNO SAMOUBOJSTVO

DLKEsGhW4AAQspR

Jedna od važnijih tema posljednjih dana je i najava ministrice gospodarstva Martine Dalić o skorom uvođenju eura čime je mnoge iznenadila.
"Ako se nastavi ovako voditi ekonomska politika, nikada nećemo moći uvesti euro. No, ja mislim da bi euro bilo moguće uvesti za deset godina ako bi se u tom razdoblju vodila ekonomska politika usmjerena na rast i uravnoteženje proračuna kroz provođenje reformi nužnih za jačanje privatnog sektora, poduzetništva, izvoza i smanjivanje troškova države. Cilj uvođenja eura mogao bi poslužiti kao dobar vanjski poticaj za oblikovanje takvih politika", govorila je Dalić prije samo dvije godine, a sada bi odjednom euro uvela već sutra kada bi to mogla, srećom, ne može.
Ako malo pogledamo tu njenu izjavu od prije dvije godine posve je jasno da se samo od sebe postavlja jedno posve logično pitanje; A što je od svega toga što je ona navela do sada u Hrvatskoj učinjeno?
Jesmo li ekonomsku politiku usmjerili na rast i uravnoteženje proračuna kroz provođenje reformi nužnih za jačanje privatnog sektora, poduzetništva, izvoza i smanjivanje troškova države? Ne, NISMO, gotovo ništa od svega toga NISMO učinili, bolje rečeno, ONI NISU, a i ono što jesu ne vrijedi ni pol pizde hladne vode!. Naprotiv, troškovi države i dalje rastu, a uhljebe se i dalje masovno zapošljava u državnim i javnim institucijama, agencijama, tvrtkama itd., itd.
Iz kojih je razloga ministrica Dalić sad odjednom došla na tu zamisao doista je teško znati i reći poglavito stoga što je svima jasno da bi uvođenje eura zapravo bio novi financijski udar na već ionako osiromašene građane, troškovi života bi narasli do neslućenih visina, a teško da bi ih u tom rastu pratile i plaće koje su mizerija nad mizerijama, pa je možda točna pretpostavka pojedinih ekonomskih i političkih stručnjaka i analitičara ali i medija da je ovom temom ministrica Dalić zapravo samo malo htjela skrenuti pozornost sa slučaja "AGROKOR". Bilo kako bilo, ni ta zamisao ministrice Dalić ni u kojem slučaju narodu ove zemlje neće donijeti ništa dobroga, no, upitno je sada već i to može li se u Hrvatskoj uopće dogoditi nešto što bismo mogli nazvati dobrim i pozitivnim za sve nas, a ne samo za pojedince i razne političke i ine skupine kojima je i do sada ionako bilo dobro, ma što dobro, izvanredno.?

 

Ocijeni ovaj blog zapis:
MIROVINE SVIMA TREBAJU BITI JEDNAKE
GOSPODO, REFORME, REFORME I SAMO REFORME